IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify ще позволява блокирането на отделни изпълнители

Компанията тества функцията и планира скоро да я пусне в цял свят

14:23 | 22.01.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Spotify се подготвя да пусне функция в своето приложение, която позволява „заглушаването“ на изпълнители, които не искате да чувате. В момента компанията тества опцията на приложението си за iOS, пише The Verge.

Функцията най-просто позволява блокиране пускането на дадени изпълнители, така че песните им никога да не се пускат от библиотеката, класациите, плейлистите и дори радиостанциите в Spotify.

Тя работи за песни на отделни творци, но не и за такива, в които той гостува като втори изпълнител.

През 2017 г. Spotify е решила да не предлага блокиране „след сериозно обмисляне“ на идеята, но в крайна сметка е променила мнението си по въпроса.

Наскоро компанията се оказа под голям натиск да предложи функция за блокиране, след появата на документален филм, който обвинява певеца R. Kelly в сексуално насилие и злоупотреби, извършвани през последните 25 години.

Протестът с хаштага #MuteRKelly помогна за привличане на внимание към обвиненията, а вече се твърди, че RCA Records e отстранила R.Kelly от лейбъла си.

Преди това Spotify премахна изпълнителя от своите специално направени плейлисти, но не предприе по-сериозни действия – музиката му все още е достъпна в стрийминг услугата.

Сега Spotify ще даде възможност на потребителите да блокират отделни изпълнители.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:02 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още