IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify прави експанзия на още 85 пазара

Компанията продължава да преследва амбициозните си цели за броя на потребителите на услугата си

22:56 | 22.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Шведската компания за музикален стрийминг Spotify вече има солидно присъствие по света, но планира още по-голяма експанзия. Фирмата потвърди, че в следващите дни ще пусне платформата си на още 85 пазара, пише Engadget.

Всичко това е част от усилията услугата ѝ да достигне „над 1 млрд.“ потребители. За да осигури работата си на тези нови пазари, Spotify официално е добавила поддръжка на още 36 езика в платформата си.

Spotify пусна услугата си преди десетилетие, а в момента тя е налична в 93 държави и има над 345 млн. месечно активни потребители, предава Ройтерс.

Освен това Spotify пусна нова абонаментна услуга Spotify HiFi, в рамките на която премиум абонатите на определени пазари ще могат да слушат песни с по-добро качество на звука.

По думите на Алекс Норстром, главен директор Freemium бизнес в Spotify, компанията ще направи експанзия на пазари в Азия, Африка, Европа и други места по света. Фокусът ще падне върху Бангладеш, Пакистан и Нигерия, тъй като те имат „най-бързо растящата интернет популация в света“.

Най-забележителният пропуск в списъка с нови пазари на Spotify е Китай, където компанията си партнира с Tencent Music.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още