IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скарлет Йохансон е най-високоплатената актриса в света

Тя е спечелила 40,5 млн. долара между 1 юни 2017 г. и 1 юни 2018 г., като е повишила доходите си над четири пъти спрямо предходната година

21:53 | 16.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ролята на Скарлет Йохансон като супер героинята Черната вдовица на Marvel я изстреля на първо място в ежегодната класация на списание Forbes на най-високоплатените актриси в света, предава Ройтерс.

33-годишната Йохансон е заработила 40,5 млн. долара преди облагането с данъци между 1 юни 2017 и 1 юни 2018 г., като е повишила четири пъти доходите си спрямо предходната година, сочат изчисленията на изданието.

Тя се превъплъти в ролята на Черната вдовица в тазгодишния хитов филм „Отмъстителите: Война без край“ и ще се завърне в образа в продължението през 2019 г. на Marvel Studios.

Анджелина Джоли е спечелила 28 млн. долара главно благодарение на хонорара си за филма „Господарка на злото“ 2, който трябва да излезе през 2020 г.

Дженифър Анистън, която продължава да получава приходи от сериала „Приятели“ от 90-те години на миналия век, заема трето място с 19,5 млн. долара. Тя също така печели от рекламните си договори за бранда Smartwater на Coca-Cola и Aveeno на Johnson & Johnson.

Дженифър Лорънс, която участва във филми със слаби приходи в бокс-офиса като „Майка!“ и „Червената лястовица“, е на четвърто място в класацията на Forbes. Тя продължава да получава приходи от ролята си в поредицата „X-Men“ и рекламния си договор с модната марка Christian Dior. Приходите й от 18 млн. долара са с 6 млн. долара по-малко спрямо предходната година.

Рийз Уидърспуун заема пето място с приходи от 16,5 млн. долара. Десетката се допълва от Мила Кунис, Кейт Бланшет, Мелиса МакКарти и Гал Гадот.

Най-високоплатената актриса в света за миналата година и носителка на Оскар за ролята си в „Ла Ла Ленд“ Ема Стоун остана извън топ десет.

Класацията на Forbes на най-високоплатените актьори в света ще бъде публикувана идната седмица. Миналата година тя беше оглавена от Марк Уолбърг с 68 млн. долара благодарение на ролите му във филмите „Баща в излишък“ 2 и „Трансформърс: Последният рицар“.

Заради недостатъчните роли за жени в Холивуд „има по-малко възможности за звездите да печелят големи хонорари“, отбелязва Forbes. Тази година само две дами са надхвърлили прага от 20 млн. долара спрямо три през 2017 г. и четири през 2016 г.

Изданието съставя ежегодната си класация на най-високоплатените звезди в киното въз основа на данни от бокс офиса и компанията Nielsen, както и от интервюта с хора от индустрията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още