IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария - лидерът сред банкерите, часовниците и... кокаина

Цюрих и Женева са класирани на второ и пето място в проучване на 60 европейски града с остатъчни следи от кокаин в отпадъчните води

10:09 | 16.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Швейцарските финансови центрове, избягвани от някои британски мениджъри на хедж фондовете заради липса на култура и нощен живот, се борят с Лондон в по-малко известната класация - консумацията на кокаин.

Цюрих и Женева са класирани на второ и пето място в проучване на 60 европейски града с остатъчни следи от кокаин в отпадъчните води. Освен това присъствието в класацията на фармацевтичния център Базел, университетския град Санкт Гален и националната столица Берн отреждат на Швейцария цели пет позиции в Топ 10, показва изследване на Европейския център за мониторинг на наркотиците и наркоманиите, цитирано от Bloomberg.

Лондон, който се нарежда на второ място в проучването за 2016 г., липсва в класацията за миналата година поради недостиг на ресурси за извършване на изследването в британската столица.

За целта на изследването учени в цяла Европа проучиха проби от отпадъчните води от пречиствателните станции за бензолекгонин - съединението, произвеждано, когато хората метаболизират кокаина.

Все пак високият доход на глава от населението в Швейцария вероятно играе роля, докато други вярват, че пръст има и репутацията на страната за малко скучна държава.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 0
bvg
преди 6 години
Страхотна идея дадохте на божествения Буда. Сега проба от *** от пречиствателната станция на София, да видим кой колко ракия е изпил, колко месо се консумира, кашкавал и т.н. Прави се оценка и се вдигат данъците, ако се окаже, че се яде повече от препоръчителните калории за ден. Няма само да ми ревете че са ниски заплатите, а да ядете като разпрани. :D:D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
Sakamano
преди 6 години
If you wanna hang out youve got to take her out... Cocaine.If you wanna get down, down on the ground... Cocaine.She dont lie, she dont lie, she dont lie... Cocaine.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още