IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се повтори ли и с други спортни звезди сагата с Джокович?

Има ли ваксини за Кайри Ървинг, Арън Роджърс, Брайсън Дешамбо, Джошуа Кимих, коментира Веселин Коларов, редактор на Gol.bg

17:48 | 21.01.22 г. 1
<p>
	<em><span font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Bloomberg LP</span></em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Сагата с участието на световния №1 в мъжкия тенис – Новак Джокович на Australian Open, може да се повтори. Това прогнозира редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

В края на този месец започва Световната сърф лига. Първите две състезания са в Хавай, после има едно в Португалия и следват два кръга в Австралия, които ще се проведат през април и май. Две от най-големите звезди в сърфа могат да бъдат изправени пред казус като сърбина.

Легендата Кели Слейтър, който е 11-кратен световен шампион, както и настоящият №1 в света Габриел Медина, предстои да разкрият дали са ваксинирани.

През август Габриел Медина отказа предложение от Бразилския олимпийски комитет за ваксина преди Олимпийските игри в Токио, където зае четвърто място. Но на следващия ден написа в социалните мрежи, че ваксините спасяват живот и скоро ще си сложи. Още не е ясно дали го е направил. Двамата получиха изрично предупреждение от спортния министър на Австралия Ричард Колбек, че нямат шанс да влязат в страната, ако не спазват правилата.

Веселин Коларов очаква, че домакинството на Австралия на още големи спортни събития може да създаде проблеми за неваксинираните спортисти. "Страната организира още Световното първенство по колоездене на шосе, Световната крикет купа Т20 за мъже, Световното първенство по баскетбол за жени, Световното първенство по футбол за жени през 2023 г., което ще се проведе съвместно с Нова Зеландия, изброи състезанията той.  – Тази година Австралия отново е домакин на Гран При от Формула 1 за първи път от 2019 г, след като през 2020 г. състезанието беше отменено заради пандемията, а през 2021 г. заради задължителната 14-дневна карантина за чужденци.“

По думите му всички пилоти и хора от екипите ще бъдат допускани само с ваксини, както беше на последните три състезания от Формула 1 през миналия сезон в Катар, Саудитска Арабия и Абу Даби, където изискваха от пилотите да бъдат ваксинирани, за да влязат в съответните страни.

Коларов напомни, че нито един от тях не пропусна състезанията, затова се надява, че в най-популярния автомобилен спорт да няма драми.

Ще си сложат ли ваксини звездата от НБА Кайри Ървинг, куотърбекът на Грийн Бей Пакърс Арън Роджърс, голфърът Брайсън Дешамбо, звездата на Байерн Мюнхен – Джошуа Кимих?

Целия разговор може да гледате във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
Никой не иска да се подиграват с него и за това -- не, няма да се повтори ! Ще си измислят причина да не идат. риска да бъдат канселиране е голям... така че по добре да жертваш едно състезание от колкото да жертваш спонсорските си договори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още