IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще пострадат ли и „Оскарите“ от пандемията?

Тази година номинация може да получи филм, който е бил планиран за прожекция, но след това е пуснат за стриймване в интернет

09:38 | 24.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: GettyImages.com</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: GettyImages.com

 

Събитието по връчването на 93-тите награди “Оскар” трябва да се проведе през февруари 2021 г., но Американската академия за киноизкуство и науки обмисля да отложи голямата вечер, пише Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на Variety. Изданието цитира източници, пожелали да запазят анонимност, които твърдят, че на този етап плановете на Академията не са окончателни. Събитието е планирано за 28 февруари 2021 г.

Вероятно е наградите да бъдат отменени”, заяви запознат източник пред Variety. Според запознатото лице детайлите, включително възможни нови дати, все още не са уточнени. Според друг запознат източник датите в ABC, която трябва да излъчва “Оскарите”, остават непроменени.

През април президентът на Академията Дейвид Рубин посочи пред Variety, че все още е твърде рано да се прогнозира как пандемията може да промени ситуацията по отношение на връчването на наградите.

“Невъзможно е да знаем каква ще е картината тогава”, посочи той, като добави, че със сигурност желанието е събитие да има, но не е ясно под каква форма ще се проведе то. 

Според обичайните правила филмите трябва да са били на екран в рамките на поне седем дни, в който и да е киносалон в окръг Лос Анжелис, за да получат възможност да участват в класациите за “Оскар”. През тази година обаче номинация може да получи филм, който е бил планиран за прожекция, но след това е пуснат за стриймване в интернет.

“Смятам, че всички са съпричастни с положението, в което се намират създателите на филми, а ние сме тук, за да подкрепим нашите членове и филмовата общност”, заяви Рубин. “Това има смисъл, когато не знаем какво ще се случи по отношение на възможността за кинопрожекциите”, добави той.

Ако киносалоните все пак отворят врати това лято, изключението за стриймвани филми ще отпадне. За да се даде шанс на повече филми, продукциите ще отговарят на правилата, ако са прожектирани не само в Лос Анджелис, но също и в Ню Йорк, Чикаго, Сан Франциско, Маями и Атланта.

Академията е отказала да коментира възможността за отмяна на събитието.

Междувременно усилията на развлекателната индустрия да разработи протоколи за безопасност за рестартиране на производството се превръщат в повод за спорове между големите студиа и профсъюзи в Hollywood. Те вече забавиха представянето на плана за връщане към работа на индустрията пред държавните и местни служители.
Работната група за индустрията създаде проект в обем от 30 страници, чиято цел е да убеди правителствените служители да дадат на Hollywood зелена светлина за възобновяване на производството. Смята се, че копие от този проект е стигнало до кабинета на губернатора на Калифорния на Гавин Нюсъм, който съобщи по-рано тази седмица, че щатът планира да издаде насоки за възобновяване на телевизионната и филмова продукция на 25 май.

Проектът обаче не е пълен и не е подписан от всички участници в работната група.

Дали всеки профсъюз в индустрията ще пусне свой отделен план, довеждайки до по-нататъшно допълнително объркване за индустрията, все още не се знае. Това, което е ясно засега, е, че индустрията не говори с един глас по въпроса за милиарди долари за начина, по които представителите ѝ ще се завърнат на работа. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още