IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първата рисунка на Върколака беше продадена за рекордните 657 250 долара

Купувачът на прочутата комиксова рисунка пожела да остане анонимен

14:32 | 19.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Оригинално произведение, включващо първата поява на Върколака (Wolverine), нарисувано от Хърб Тримп и Джак Ейбъл, на последната страница от комикса „The Incredible Hulk #180”, постави световен рекорд за цена на страница комикс.

Тя беше купена за 657 250 долара по време на търг, провел се на 16-и май в Далас, съобщава Art Daily. Рисунката е продадена на колекционер, пожелал да остане анонимен.

“Когато това произведение се появи, нямахме съмнение, че е една от най-важните творби в изкуството на оригиналния комикс“, заяви Тод Хигнит, вицепрезидент на Heritage Auctions, който организира наддаването.

Крайната цена, на която е продадена частта от комикса, е съизмерима със световния рекорд от юли 2012 г. за корицата на „The Amazing Spider-man #328”.

“Собственикът на рисунката видял как с годините Върколакът се превръща в един от най-прочутите герои в света“, посочва Хихнит. Той допълва, че човекът, при когото се намирала творбата, започнал да подозира и то с пълно право, че притежава нещо, което има огромна парична стойност, а значението му за поп културата е наистина невероятно.

Част от парите от търга ще отидат за инициатива, наречена Hero, която помага на създателите на комикси, изпитващи финансови трудности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още