IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на Макао от залагания се сринаха с 93% през май

Затегнатият контрол по границите не позволи на играчите да се върнат в залите

11:48 | 01.06.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Billy H.C. Kwok/Bloomberg</em></p>

Снимка: Billy H.C. Kwok/Bloomberg

Приходите от залагания в Макао се сринаха и през май, след като операторите на казина продължиха да са в очакване на отварянето на границите, което да доведе до възстановяване след безпрецедентната блокада на най-големия игрален център в света, пише Bloomberg.

През май брутните приходи от залагания са достигнали 1,76 млрд. патака (221 млн. долара), което е с 93,2% по-ниско спрямо година по-рано, сочат данни на Бюрото за инспекция и координиране на залаганията. Резултатите са по-добри от средната прогноза на анализаторите за 95% срив. Освен това следват 97% понижение за април.

Данните за май представляват осми пореден месец на спад на приходите, след като Макао вече се сблъска с двугодишната търговска война и продължилите месеци протести в Хонконг. Спадът подчертава колко трудно е възстановяването от 15-дневната блокада през февруари, която имаше за цел да овладее разпространението на коронавируса.

Въпреки че пандемията беше овладяна в континенталната част на Китай, Макао и Хонконг, казината все още са празни заради визовите ограничения и рестрикциите по границите. Всичко това води до над 1 млн. долара загуба на ден. Анализатори се надяват, че контролът ще бъде отслабен от този месец, последван от възстановяване през лятото.

Дори при вдигане на рестрикциите, все още има „известни рискове“, коментира анализаторът на Sanford C. Bernstein Витали Умански. Здравните власти са притеснени, че ще последва втора вълна от заразявания, протестите в Хонконг отново се надигат, а възстановяването на китайската икономика е бавно, докато отношенията със САЩ се влошават.

Индексът на операторите на казина в Макао в Bloomberg Intelligence се понижи с 0,7% през май. За сравнение бенчмаркът Hang Seng Index записа 6,88% спад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
фиг.1
преди 3 години
Но пък сайтовете за онлайн залагания сигурно процъфтяват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
mrynmryn
преди 3 години
"което е с 93,2% спрямо година ", тук ви липсва дума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още