IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Предлагат на търг ценни вещи от прочутия хотел Hotel Crillon в Париж

С приходите от търга ще се финансира двугодишния ремонт на сградата

12:27 | 16.04.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Хотелската управа ще използва набраните средства за ремонт на сградата. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Хотелската управа ще използва набраните средства за ремонт на сградата. Снимка: Ройтерс

Един от най-грандиозните луксозни хотели в Париж ще предложи на търг повечето си мебели и изтънчени вина през идните дни, за да събере средства за двугодишен ремонт, съобщава Ройтерс.

Hotel Crillon, който посрещна последните си гости през март, се е превърнал в рай за купувачите. Цели комплекти мебели в момента са изложени в сградата преди поредицата от търгове, насрочени за 18-22 април. На тях ще бъдат предложени общо 3500 лота, включително килими, завеси и дори мебели от рецепцията, униформи на персонала и халати за баня. Очаква се приходите да достигнат стотици хиляди евро.  

Един от акцентите е инкрустираният с огледала бар на хотела, проектиран от френския скулптор от 20 в. Сезар, на когото са кръстени ежегодните френски филмови награди. Подобно на Оскарите, статуетките на церемонията са репродукция на една от неговите творби.

Разположен до площад Конкорд, Crillon посреща именити личности още от построяването си като частен дом по време на управлението на френския крал Луи XV през 1758 г. Именно тук кралица Мария Антоанета е вземала уроци по музика, а години по-късно е убита с гилотина в сянката на величествената фасада на двореца.

След превръщането на сградата в хотел през 1909 г. в нея са отсядали поп иконата Мадона, бившият президент на САЩ Бил Клинтън, американският композитор Ленард Бърнстейн и др.

На търга ще бъде предложена и голяма част от огромната колекция от вина и алкохолни напитки от избата на Crillon, включително коняк Louis XIII Black Pearl Remy Martin, който се очаква да бъде продаден за 7000 евро.

Приходите от аукциона ще бъдат използвани за модернизацията на хотела, която се очаква да продължи до 2015 г. 

Снимки на изложените вещи вижте в галерията!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още