IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philip Morris с оптимистична прогноза на фона на по-добра от очакваното печалба

Коригираната печалба на акция ще е в диапазона от 4,92 долара до 5,07 долара тази година

22:10 | 21.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Производителят на тютюневи изделия Philip Morris International Inc. представи по-добра от очакваното прогноза за печалбата си за годината, само три месеца след като компанията се отказа от предишната си прогноза заради пандемията.

От отчета, публикуван във вторник, става ясно, че коригираната печалба на акция ще е в диапазона от 4,92 долара до 5,07 долара тази година. Средната прогноза на анализаторите беше за 4,49 долара, съобщиха от Philip Morris.

През второто тримесечие коригираната печалба за акция от 1,29 долара също надминава очакванията за 1,10 долара.

През април компанията оттегли предишната си прогноза за коригирана печалба за акция от най-малко 5,5 долара, като днешния отчет по всяка вероятност ще зарадва инвеститорите заради по-голямата прозрачност.

От компанията посочват, че доставките на бездимни тютюневи изделия са нараснали с 24% до 18,7 млрд. къса. Тази бройка се очаква да се увеличи още, след като американската Служба по храните и лекарствата по-рано този месец даде зелена светлина този тип продукти да се маркират като изделия с по-нисък риск.

Представянето за тримесечието също така е белязано от силно възстановяване в цялата индустрия, най-вече в Европа, като все по-голям брой потребители са започнали да използват устройства за нагряване на тютюн IQOS.

Акциите на Philip Morris поевтиняват с 14% от началото на годината. След отчета книжата започват борсовата сесия във вторник с ръст от близо 6% в стойността си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още