IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Papa John's продължава да е на гребена на вълната и през август

Веригата пицарии печели от по-голямото потребителско търсене на поръчки заради пандемията

16:50 | 25.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Luke Sharrett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Докато потребителите продължиха да разчитат на доставките заради пандемията, Papa John’s успя да продължи растежа си и през август, пише CNBC.

Според предварителната оценка за периода от 27 юли до 23 август продажбите в обектите на Papa John’s в Северна Америка, отворени поне от година, са нараснали с 24,2%, а сравнимите продажби в чужбина – с 23,3%, обяви веригата пицарии.

Преди това Papa John’s отчете 28% ръст на приходите от продажби в Северна Америка за второто тримесечие, което завърши на 28 юни, както и 5,3% в международен план. Май беше най-добрият месец в досегашната история на компанията. Тогава показателят се изкачи с 33,5%.

„Подкрепени от продуктовите иновации, продажбите на Papa John’s останаха силни и през август. Докато добавяхме нови клиенти през 2020 г., удовлетворението на потребителите и предпочитанието към бранда също растяха. Нашият международен бизнес набра допълнителна инерция през август и продължава да се подобрява, докато повече страни по света се отварят отново за бизнес“, коментира главният изпълнителен директор Роб Линч.

Компанията обяви, че почти всичките ѝ традиционни ресторанти в Северна Америка са отворени и работят на пълни обороти. От 2100-те международни франчайзингови обекта около 150 са затворени. Те се намират в Латинска Америка и Европа и причината да не оперират са изисквания на властите, свързани с Covid-19.

Papa John’s продължава да развива дигиталните си платформи. 70% от поръчките през второто тримесечие са извършени онлайн, а въпросните платформи са се сдобили с 3 млн. нови потребители.

Подобно на други вериги за бързо хранене, Papa John’s наема много нови служители. Компанията обяви, че още 30 хил. души ще бъдат взети на работа по време на пандемията, за да може да отговори на голямото потребителско търсене. Миналата седмица Domino’s обяви, че ще наеме около 20 хил. служители.

Книжата на Papa John’s повишиха стойността си с 1,2% преди началото на търговията. От началото на годината цената на акциите е скочила с 57%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още