IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият отчет на P&G я мотивира да повиши годишната си прогноза

Резултатите на компанията за първото тримесечие надминаха очакванията на анализаторите

17:07 | 22.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският гигант Procter & Gamble повиши прогнозата за годишните си приходи от продажби и печалбата, след като отчете финансови резултати за първото тримесечие, които надминаха очакванията, предава Ройтерс.

Добрият отчет се дължи на по-голямото търсене на премиум марките за разкрасителни продукти като China Olay и SK-II.

Производител номер едно в света на продукти за лична грижа прогнозира, че ръстът на годишната му печалба ще е в диапазона 5-10%, в сравнение с предишната прогноза 4-9%.

P&G очаква ръстът на годишните ѝ приходи да е до 5 на сто. Преди това компанията прогнозира 4% повишение. Въпреки това тя запази долната част на диапазона от 3% за растежа.

Органичните продажби са се увеличили със 7% през първото тримесечие.

Procter & Gamble се радва на силен ръст на бизнеса си с продукти за красота, както и на здравния сегмент. Органичните продажби на първия са скочили с 10 на сто.

Компанията е отписала 8 млрд. долара за бизнеса си с Gilette през четвъртото тримесечие.

Като цяло нетните приходи от продажби са нараснали с 6,6% до 17,80 млрд. долара, надминавайки прогнозите на анализаторите за 17,42 млрд. долара, сочат данни на Refinitiv.

Нетната печалба се е увеличила до 3,59 млрд. долара, или 1,36 долара на акция, за трите месеца до 30 септември. Година по-рано тя беше 3,20 млрд. долара, или 1,22 долара на акция. Като се изключат някои елементи, компанията е генерирала 1,37 долара на акция, над очакваните 1,24 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още