IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големите световни компании се обединяват, за да се борят с неравенството

Група от 40 организации обсъжда идеи за справяне с въпроси като равенството между половете или интеграцията на бежанците

21:21 | 12.11.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Коалиция от някои от най-големите световни компании, включително Danone, Unilever и Mars, планира да разшири проектите си, насочени към борба с неравенството.

Групата от 40 компании, наречена „Бизнес за приобщаващ растеж“, или B4IG, проведе първото си заседание на борда в понеделник, обсъждайки идеи за справяне с въпроси като равенството между половете и интеграцията на бежанците на работното място. Програмата се стреми да разработи мащабен план за изпълнение на над 50 проекта, които са получили инвестиционни обещания в размер на 1,4 млрд. долара, пише Bloomberg.

Инициативата е спонсорирана от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, която ще работи за осигуряване на инструмент за измерване, който да покаже въздействието на проектите. Групата, водена от Danone, обеща на срещата на върха на Г-7 през август да подкрепя приобщаващия растеж и оттогава спечели нови участници като UniCredit и Michelin.

"Ние виждаме смисъл да внесем конкретни промени в начина, по който компаниите правят бизнес", каза в интервю главният изпълнителен директор на Danone Емануел Фабер.

Списъкът с инициативи включва тази на Danone и Mars, които подкрепят малките ферми, въвеждайки устойчиви практики, които увеличават приходите. Henkel и други немски компании започнаха проект, който предлага стажове и програми за обучение на бежанците, за да улесни интеграцията им. Проект на BASF за рециклиране на пластмаса в Нигерия има за цел да създаде до 1525 работни места до 2025 г., като планът е 60% от тях да бъдат заети от жени.

„Надеждата е тези инициативи да вдъхновят публични политики ", добавя Фабер, цитиран от Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 4 години
чиста проба лицемерие и ПР.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Petar2015
преди 4 години
Тези си нямат истински проблеми и си създават измислени.Да бяха отделили малко време да помислят за замърсяването което създават...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още