IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Macy's отчете близо 3,6 млрд. долара загуба за тримесечието

Веригата се бори с тежкия удар, който коронавирусът ѝ нанесе

16:00 | 01.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Demetrius Freeman/Bloomberg</em></p>

Снимка: Demetrius Freeman/Bloomberg

Американската верига универсални магазини Macy’s отчете 3,58 млрд. загуба за тримесечието заради удара от коронавируса, който доведе до затваряне на търговските ѝ обекти, а това доведе до обезценка на стойност 3 млрд. долара, предава Ройтерс.

Световната здравна криза принуди търговците с физически магазини да съкращават служители, да спират раздаването на дивиденти и обратно изкупуване на акции в опит да се справят.

Macy’s, която притежава и Bloomingdale’s, заяви, че нетните ѝ приходи от продажби за първото ѝ тримесечие, което завърши на 2 май, са се свили почти наполовина до 3,02 млрд. долара.

„Въпреки че нашите магазини отварят отново врати, ние очакваме пандемията на Covid-19 ще продължи да влияе на страната през останалата част на годината“, коментира главният изпълнителен директор Джеф Дженет.

Macy’s записа и обезценка на активи за 80 млн. долара.

Нетната загуба на акция е 11,53 долара, спрямо печалба от 44 цента на акция година по-рано.

Резултатите на Macy’s бяха обявени в момент, в който други играчи от сектора, включително J Crew, J.C. Penney и Neiman Marcus Group, обявиха несъстоятелност, след като не успяха да се справят с пазарната несигурност и нарастващия дълг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още