IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

L’Oreal изненада анализаторите с ръст на приходите

С изключение на луксозния сегмент всички области са отчели ръст

12:17 | 23.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Противно на очакванията на експертите приходите от продажби на френската козметична група L'Oreal нараснаха през третото тримесечие. Компанията обяви в четвъртък вечерта в Клиши, че приходите са в обем на 7,04 млрд. евро на сравнима основа, с 1,6% по-високи от същия период на миналата година. Анализаторите обаче очакваха спад с повече от два процента, предава DPA.

През предното тримесечие производителят на марки като Lancome и Maybelline бе отчел спад от 19% в това направление. 

Най-големият двигател на подобрението идва не от най-известните марки гримове на L’Oreal, а от нейното козметично подразделение, което обслужва дерматологичните състояния с марки като Vichy и La Roche Posay. 

С изключение на луксозния сегмент всички области са отчели ръст. Той е особено силно забележим в сектора за медицинската грижа за кожата, където има повишение с 29,9%. Въпреки че експертите бяха очаквали ръст тук, очакванията бяха значително по-ниски. 

За цялата втора половина на годината L'Oreal също очаква ръст на продажбите. Компанията твърди, че растежът в Китай и Бразилия е бил особено силен през третото тримесечие. А производителите на луксозните марки стоки - от Hermes до Louis Vuitton, също говорят за силно търсене в Азия, тъй като ограниченията заради COVID-19 там намаляват.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още