IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Липсата на големи премиери се оказа в полза на „Спайдър-мен“

Лентата на Sony запази челната си позиция в боксофиса в САЩ и Канада

09:29 | 15.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Spider-Man Facebook page</em></p>

Снимка: Spider-Man Facebook page

„Спайдър-мен: Далече от дома“ запази челната си позиция в боксофиса в Северна Америка, благодарение на липсата на сериозна конкуренция, а с това продължават успехите на супергероя на Marvel, пише Bloomberg.

Филмът събра 45,3 млн. долара от продажбата на билети в кината в САЩ и Канада, сочат данни на Comscore. Това се дължи на слабите нови премиери.

„Плячка“, трилърът на Paramount Pictures, дебютира на трета позиция, а „Ченге под наем“, комедия на Fox, се озова на четвърта.

Прогнозите за „Спайдър-мен“ варираха между 41,7 и 48,4 млн. долара.

Уикендът без големи нови семейни филми беше голям плюс за филмовото подразделение на Sony.

„Спайдър-мен“ генерира 613 млн. долара глобални приходи от продажби само за осем дни по кината. 

През следващия уикенд конкуренцията ще нарасне, когато Disney ще пусне новата игрална версия на „Цар Лъв“. Въпреки колебливите отзиви и препоръките от едва 59% от критиците в Rotten Tomatoes, Box Office Pro прогнозира приходите на лентата от дебютния ѝ уикенд да са между 175 и 200 млн. долара.

Кината, от своя страна, се сблъскват с трудно сравнение на резултатите спрямо миналогодишните. Box Office Pro заяви, че приходите на десетте топ филма през уикенда вероятно са с 25% по-малко спрямо година по-рано, когато продължението на „Хотел Трансилвания“ и „Небостъргачът“ водеха по приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още