IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Круизната линия Norwegian отменя пътуванията си в Азия заради коронавируса

21 отменени пътувания на нейния круизен кораб Norwegian Spirit в Азия са ще бъдат пренасочени към Източното Средиземноморие през лятото на 2020 г.

20:30 | 20.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: БГНЕС</em></p>

Източник: БГНЕС

Norwegian, една от най-големите круизна линии в света, отменя пътуванията си в Азия през третото тримесечие на 2020 г. и очаква това да се отрази негативно върху печалбата ѝ в размер на 75 цента на акция за цялата година заради епидемията от коронавирус, съобщи компанията в четвъртък, цитирана от CNBC.

Акциите на Norwegian поевтиняха с близо 4% след новината.

От компанията споделят, че вследствие на вируса е била принудена да отмени, промени или пренасочи 40 пътувания и да осигури компенсация на клиентите. От Norwegian заявяват, че 21 отменени пътувания на нейния круизен кораб Norwegian Spirit в Азия ще бъдат пренасочени към Източното Средиземноморие през лятото на 2020 г.

Всеки гост или член на екипажа, пътувал до Китай, Хонконг или Макао през последните 30 дни, независимо от националността, няма право да се качва на корабите на Norwegian. В съобщение до пресата компанията заяви, че прилага мярката като част от усилията за „защита на здравето, безопасността, сигурността и благополучието на своите гости и екипажи“.

От Norwegian заявиха още, че е твърде рано за цялостен отчет върху ефектите от коронавируса върху нейния бизнес, които могат да дойдат като резултат от по-ниското търсене на пътувания в световен мащаб.

Компанията коригира прогнозата си за печалба за 2020 г. в диапазона между 5,40 и 5,60 долара на акция, като изключва каквото и да е въздействие от епидемията. Анализаторите очакваха печалба от 5,51 долара, по данни на IBES от Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още