IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът принуди Disney да затвори тематичния си парк в Шанхай

Не е ясно колко време мястото ще бъде без посетители

10:52 | 24.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Qilai Shen/Bloomberg</em></p>

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Тематичният парк на Walt Disney в Шанхай ще бъде затворен в съботния ден в опит за предотвратяване разпространяването на коронавируса, който се разпространи в китайския град Ухан, убивайки 25 души и заразявайки над 800. Новината за затварянето на парка беше обявена от неговия оператор, цитиран от Ройтерс.

Седемдневните празненства по случай Китайската нова година започват днес – период, в който тематичният парк обичайно е препълнен с туристи.

"В отговор на превенцията и контрола на разпространението на заболяването, както и за да гарантираме здравето и сигурността на нашите гости и актьори, Shanghai Disney Resort временно ще затвори Shanghai Disneyland, Disneytown”, гласи съобщение на уебсайта.

"Ще продължим внимателно да следим ситуацията“, допълва то. От парка посочват още, че на по-късен етап ще потвърдят кога мястото ще отвори отново врати за посетители.

Много компании, включително такива за търговия на дребно, авиокомпании, туристически агенции и хотелски оператори са притеснени, тъй като опасенията за разпространението на коронавируса засенчват плановете за празниците, продължаващи цяла седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:11 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още