IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коронавирусът обърка филмовите планове на Disney

Компанията отложи премиерите на някои от ключовите си ленти за 2022 г.

20:46 | 18.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pinterest</em></p>

Снимка: Pinterest

Американският гигант в областта на развлеченията Walt Disney отложи премиерата на няколко филма, включително на лентите на Marvel за Доктор Стрейндж и Тор, и извади други от графика си за бъдещи представяния.

Всичко това показва как Covid-19 продължава да бъде предизвикателство за филмовия бизнес, пише Bloomberg.

„Доктор Стрейдж 2“ ще бъде изместен за 6 май 2022 г., след като първоначалният план беше дебютът му на голям екран да е на 25 март. От своя страна, „Thor: Love and Thunder“ ще се появи в кината на 8 юли, вместо на 6 май.

Боксофисът се възстановява бавно от блокадите, наложени заради коронавируса, а продължаващите притесения за заразяване карат някои студиа да пускат новите си филми онлайн и в кината по едно и също време. Въпреки това Disney е решена да направи ексклузивни кинопремиери на останалите си продукции за 2021 г.

Сред другите ленти, засегнати от промените, попада и “Black Panther: Wakanda Forever“, който беше изместен от 8 юли за 11 ноември 2022 г.

Новият филм за Индиана Джоунс, който все още няма официално име, ще се появи на голям екран на 30 юни 2023 г., въпреки че студиото планираше това да се случи на 29 юли 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още