Кой плаща тоалетната хартия или големите въпроси на хоум офис ерата

Властите в Европа масово дават бонуси за допълнителите разходи на своите служители вкъщи

Кой плаща тоалетната хартия или големите въпроси на хоум офис ерата

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Коментари
0
 
0
 
4
преди 3 часа
Няма профилна снимка
Много странно. Не задължавам никой да е хоум офис, но всички се натискат. Нищо, че не им плащам интернета, но могат да си вземат тоалетна хартия от офиса. Не знам как стои въпроса със салфетките, дезинфекциращите материали, водата и кафето, което в офиса е безплатно.
И сега сериозно! Вижте как НАП третира тези разходи. Ако плащам интернета им в къщи то това подлежи на специално данъчно облагане и се смята за скрит доход. Не знам как ще се оправя с компютрите, които служителите си взеха вкъщи, тъй като и това си е "скрит доход" според НАП. Така че, по българското данъчно законодателство, всяка такава екстра трябва да бъде включена към заплатата и да се облага по един или друг начин. Включително и с ДОД.
1
 
5
 
3
преди 1 ден
от статията става ясно , че бая работещ в офис народец гледа да се облекчава предимно в служебните тоалетни ... в къщи си е жива набутвация ... : )))
1
 
7
 
2
преди 2 дни
Няма профилна снимка
Средно по 45-60 минути път на посока отнема придвижването до работното място и обратно. Това са около 30-40 часа на месец спестено време, което е 20-25% от общото работно време. Дори и офис лигльото да работи на минимална работна заплата (въпреки че за под 1,000 лв май няма случай) са спестени минимум 120-150 лв, и то при положение, че не плаща за транспорт. Храни се на обяд вкъщи доста по-евтино и само от разликата в цената на обядите в ресторант и вкъщи пести повече от цялата месечна сметка за ток и интернет. Та не виждам защо трябват компенсации...
5
 
2
 
1
преди 2 дни
Поне нет-а да ни плащат в БГ. Ама няма кой да мисли изобщо.