IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Картина на Ван Гог се очаква да достигне милиони евро на търг

Творбата е от ранния период в творчеството на прочутия художник

14:55 | 29.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Картина на холандския импресионист Винсент Ван Гог, която беше показана в Париж в сряда, се очаква да достигне цена между 3 и 5 млн. евро, когато бъде предложена на търг през юни, предава Ройтерс.

Аукционът на картината, наречена „Fishing Net Menders in the Dunes” ще бъде първият, на който творба на Ван Гог се продава във Франция от повече от две години.

Нарисувана през 1882 г., в ранните дни на кариерата на художника, тя е вдъхновена от околностите на Хага, където Ван Гог прекарва кратък, но особено важен период от гледна точка на артистичния му стил.

Аукционерът Бруно Жубер коментира, че значимостта на картината е подчертана от факта, че е прекарала последните 25 години в най-престижните музеи за изкуство в света.

"Защо? Защото е картина, която отбелязва един важен период в развитието на Винсент Ван Гог. Това е началото на кариерата му. И е моментът, в който той открива всички възможности на рисуването и най-вече как да създава картини с маслени бои“, допълва Жубер.

Този единствен пейзаж, нарисуван от холандския художник в този период от кариера му, съдържа много елементи, които по-късно се превръщат в емблематични за работата на Ван Гог.

Търгът ще се състои на 4 юни в Париж.




 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още