IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво следва за Сдружение „ПФК Ботев“ след сделката с акциите на отбора?

Планира се изграждането на бъдещ музей след завършване на строежа на стадион „Христо Ботев“

15:42 | 22.02.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria



Целите на Сдружение "Професионален Футболен Клуб Ботев" след придобиването на пакета от акции на отбора са свързани със запазване на идентичността на клуба. Планира се изграждането на бъдещ музей след завършване на строежа на стадион „Христо Ботев“, алея на славата на ветерани и паметник на Динко Дерменджиев – Чико. Това заявиха в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg и член на Сдружение ПФК „Ботев“, както и Михаил Манолов и Георги Влахкинов, членове на Сдружението.

„След като придобихме 39% от акциите, които бяха собственост на дружество в несъстоятелност, сега феновете на „Ботев Пловдив“ в лицето на сдружението притежават 100% от собствеността върху клуба. Това е втора поредна кампания в рамките на няколко месеца, в която феновете събраха общо 700 хил. лева“, обясни Попов.

„За събирането на средствата са били предвидени най-различни канали - от превеждане на средства по електронни сметки за разплащания до онлайн търгове на ценни артикули за клуба“, поясни Манолов.

„Ние не сме просто фен клуб. Сдружението е основано 1990 г. и се явява наследник на старото дружество „Ботев Пловдив“ и в тази връзка сме носител на основните емблеми на клуба и сме член на БФС“, каза от своя страна Влахкинов.

„Тази кампания бе необходима, тъй като собствеността на клуба бе раздробена и част от нея попадна в дружество във фалит, което доведе до редица проблеми и когато се отвори възможност за придобиване на собствеността се възползвахме от нея“. 

„Акциите ще бъдат предоставени на бъдещия нов собственик при подписване на договор с клауза за обратно изкупуване при определени условя“, заяви Манолов.

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:44 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още