IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как технология от Formula 1 може да подобри обществения транспорт

McLaren Applied Technologies работи по специален проект в Сингапур

22:46 | 05.06.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<i>&nbsp;Снимка: Архив Ройтерс</i></p>

 Снимка: Архив Ройтерс

McLaren Applied Technologies, звеното за иновации и проучвания на производителя на суперколи McLaren, иска да използва технологии от Formula 1 в метрото в Сингапур, пише CNBC.

Британската фирма, която отдавна предлага аналитични решения за международното състезание, е фокусирана върху решения за глобални моторни спортове, автомобилния сектор, здравеопазването и транспорта, твърди главният изпълнителен директор Селия Гафни.

По думите на Гафни операторът на обществения транспорт в Сингапур – SMRT, може да се възползва от експертизата на McLaren.

“Адаптираме част от датчиците и сензорите, които използваме в частта от бизнеса ни, свързана с F1, и търсим начини да ги ползваме отчасти във влаковата система на SMRT, а след това, събирайки тези данни, да им помогнем да предвидят, симулират и прогнозират къде може да има проблеми“.

Това означа, че „е по-малко вероятно влаковете да закъсняват и да спират без да знаем за това“, коментира още тя, допълвайки, че проектът има потенциала да бъде имплементиран в Азия.

McLaren Applied Technologies също така прави стъпки в сферата на технологиите в здравеопазването, обясни Гафни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още