IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се справим с напрежението от пандемията?

Изграждането на здравословен начин на живот се постига с методичност, твърди Владимир Новков

22:10 | 19.01.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

За да се грижим за себе си по възможно най-добрия начин по време на пандемията, не трябва да се отказваме от навиците, които сме имали преди това. Това каза Владимир Новков, психолог и сертфициран треньор, в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„За да се справим с напрежението от пандемията, трябва да се фокусираме върху нещата, които са под наш контрол. Да, не можем да излезем и това ни ядосва, но как ще реагираме на тези чувства зависи от нас“, посочи гостът.

Той препоръча хората да се концентрират върху това, което ги е мотивирало да правят определени неща преди пандемията.

„Ако сте тренирали в определено време през деня, продължете да правите тренировките си по същото време“, посъветва Новков. В противен случай навиците изчезват. „За да ги запазим, ни трябват дисциплина и воля. Изграждането на здравословен начин на живот се постига с методичност, която изисква от нас да преглътнем желанието си за бързи резултати“.

Относно здравословното хранене гостът зави: „Храната е шофьорът, който движи всичко“.

„Пандемията отключи проблеми, които са свързани с емоционалното хранене, защото затварянето у дома носи негативни емоции, а хората свързват храната с позитивни такива“, посочи още той.

„Спортът може да се превърне в начин на живот с малки, но постоянни крачки“, заяви Новков.

Целия разговор вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още