IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избата New Bloom Winery обра винените оскари на Винария 2018

Избата от Съединение спечели и три златни медала по време на международното изложение в Пловдив

16:24 | 22.02.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Илюстрация: New Bloom Winery</em></p>

Илюстрация: New Bloom Winery

Изба New Bloom спечели две от големите награди на Винария в сряда по време на 26-тото международно изложение в Пловдив. Винарната от град Съединение взе два златни ритона за своите розета по време на официалното награждаване в Панаира.

Едното високооценено вино е от серията Face-to-Face (F2F), а другото - от едноименната марка New Bloom. Награденото F2F е от сорта Каберне Совиньон и Марселан, реколта 2017, а розето New Bloom от Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира, реколта 2016.

Избата се прибра и с още три златни медала – за своето вино New Bloom от немския сорт Регент, за PIXELS Каберне Совиньон и за PIXELS Совиньон блан. Вината на избата от Съединение се правят от изцяло собствени лозови масиви – 6000 дка в Тракийската низина. Винарната работи както с добре познати сортове, така и с малко популярни като например Дорнфелдер и Регент. Те са единствените у нас които използват тези немски винени варианти.

Постоянните инвестиции в New Bloom Winery, които само за последните години са около 10 млн. лв., дават възможност за производството на широка гама от видове и стилове уникални вина. В избата използват класически френски бъчви и бетонни съдове, както и специална система за микровинификация, която позволява работата с къси партиди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:05 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още