IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избата на "Домейн Бойар" в Сливен се превърна в музей на съвременното изкуство

Компанията отпразнува своята 30-та годишнина с подарък към всички ценители с най-големия графит в Европа

16:51 | 11.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Евгени Харамлийски, изпълнителен директор на &bdquo;Домейн Бойар&ldquo;, пред графити проекта на Насимо.&nbsp;</em><em>Снимка: &bdquo;Домейн Бойар&ldquo;</em></p>

Евгени Харамлийски, изпълнителен директор на „Домейн Бойар“, пред графити проекта на Насимо. Снимка: „Домейн Бойар“

Най-големият винопроизводител у нас - „Домейн Бойар“, чества 30 години от своето създаване, като показа на своите гости как се произвеждат едни от най-висококачествените български вина, които се изнасят на 4 континента.

Първата частна изба у нас представи лимитирана серия вина Art in a Bottle, които създава заедно със световноизвестния наш графити артист Станислав Трифонов – Насимо.

Етикетите на бутилките изобразяват елементи от най-големия графити проект в Европа, изрисуван върху 11 винификатора – индустриални съдове за вино в изба „Сините скали“ в Сливен, който Насимо създава по повод годишнината на избата.

бутилки бутилки

„Домейн Бойар" е износител номер 1 на качествени вина от България, като висококачественото българско вино отпътува от избата всеки месец към престижните пазари в Азия, Америка, Африка и Западна Европа. Сред основните пазари на избата са Великобритания, САЩ, Канада, Белгия, Япония, Холандия, Дания, Швеция, Китай, Мианмар, Хонг Конг, Полша, Чехия, Русия и мн. други.

Най-големият експортен пазар за компанията е Великобритания. В историята на компанията се отличава факта, че вината на "Домейн Бойар" са единствените български, които са присъствали в листите на Бъкингамския дворец и парламента на Великобритания.

„Домейн Бойар“ непрекъснато инвестира в производствения си капацитет, за да поддържа постоянното високо качество на своите вина.

„Дори и изправени пред глобална криза, ние успяхме да отбележим ръст и да достигнем обороти от близо 20 млн. лв. за 2020 г. Изключително горди сме, че популяризираме все повече качествата на българското вино по света. В сърцето на нашата дейност се крие устремът към развитието на устойчив и успешен бизнес, който същевременно инвестира в младите кадри в бранша в България и отправя положително послание към тях, да могат да се развиват и да постигат успехите си тук“, сподели  Евгени Харамлийски, изпълнителен директор на „Домейн Бойар“.

Той допълни, че последните иновации в производството са свързани с преминаването към изцяло веган състав на вината на компанията и портфолиото, отговарящо на световните тенденции, а бутилките постепенно преминават към по-олекотен вариант и философията за устойчиво и екологично развитие на компанията.

Кметът на Община Сливен Стефан Радев допълни, че „Домейн Бойар“ е важен инвеститор и работодател в региона. Към поздравленията по случай годишнината се присъединиха още Минчо Афузов, областен управител на Сливен, и Георги Чалъков, областен управител на Ямбол.

хора хора

„Домейн Бойар“ разполага с общ производствен капацитет от 6,6 млн. бутилки вино годишно, като износът заема близо 48% от продукцията. Портфолиото се състои от над 250 вина собствено производство и внос от цял свят.

Модерната винарска изба „Сините скали“ работи по най-съвременните винарски технологии и е проектирана и построена от световноизвестната австралийска компания „A&G Engineering”, чието дело са едни от най-модерните световни винарни. Тя разполага с внушителен съдов капацитет от 16 млн. литра.

На годишна база „Домейн Бойар“ изкупува над 6,5 млн. килограма грозде от българските земеделци. В компанията работят близо 200 души, като 10% от служителите са с над 20-годишен стаж.

Серията вина Art in a Bottle ще се предлага само в избата и представлява лимитирана серия от най-високия клас вина на избата реколта 2017.

Проектът Art in a Bottle привлича ценителите на виното и изкуството и превръща винарската изба на „Домейн Бойар“ в музей на съвременното изкуство, който всеки може да посети свободно и да се наслади на творчеството на Насимо и висококачествените вина на избата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още