IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвеститорите залагат все повече на устойчивото производство

Това ще повлияе на крайните клиенти

22:41 | 25.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Все повече и повече инвеститорите ще наблягат на устойчивостта в производството на компаниите. Това ще повлияе и на крайните клиенти. Това каза Васил Терзиев от компанията Eleven Ventures в интервю за редактора Вероника Тонева, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю”.

По думите на Боряна Узунова, създател на Kool and Konscious, в момента в модната индустрия няма стандарт по отношение на устoйчивото производство. Тя обясни, че ако продукт може да циркулира или към стойностната верига, или към природата по ефективен начин, тогава той е приеман за устoйчив.

Узунова разказа повече за дейността на Kool and Konscious, като изтъкна, че приоритет за бранда е това хората да избират продуктите му не само защото са екологични, но и защото наистина ги харесват.

Ева Вучева, създател на Kool and Konscious, отбеляза, че една от амбициите на компанията е да разработи стандарт, който да показва на всеки клиент колко устойчив е даден продукт, независимо от компанията, която го предлага. Сред дългосрочните цели на дружеството е и да се показва през кои звена е минал даден продукт, за да бъде произведен. Павел Лозанов разказа повече за дейността на Bogdar, чийто съосновател е той.

Гостът посочи, че компанията работи с органични, био, рециклирани материи, като произвежда дрехи дори изцяло от такива платове.

Материалите, необходими в производството, се избират от малки семейни предприятия в Италия, които са сертифицирани, стана ясно още от разговора. За своите опаковки Bogdar също избира рециклирани материали.

Повече за устойчивата мода гледайте във видео материала на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всички видеа от рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю” гледайте тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още