IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск вече е четвърти по богатство в света

Състоянието на предприемача нарасна със 7,8 млрд. долара след 11-процентния скок на цената на акциите на Tesla в понеделник

12:04 | 18.08.20 г. 7
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Ръстът на богатството на Илон Мъск изглежда не се забавя, даже напротив. Известният предприемач вече е четвърти по богатство в света, след като в понеделник книжата на Tesla записаха 11% ръст на стойността. Те завършиха борсовия ден на рекорден връх, благодарение на което нетното богатство на Илон Мъск се увеличи със 7,8 млрд. долара, пише Bloomberg.

Повишението помогна на съоснователя на Tesla да изпревари френския магнат в сектора на луксозните стоки Бернар Арно, най-богатият човек, който не е от американски произход, в Bloomberg Billionaires Index.

Богатсвото на Мъск от 84,8 млрд. долара го поставя само на 15 млрд. долара разлика от Марк Зукърбърг, който е на трета позиция в класацията на 500-те най-заможни хора в света.

Понеделнишкото рали на Tesla е поредният триумф за милиардера, който само преди две години беше съден от Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ и трябваше да се оттегли от поста си на председател на компанията за електромобили във връзка със спорните си туитове.

От началото на годината акциите на Tesla са повишили цената си с 339 на сто, подкрепени от нарастващото очакване, че компанията ще бъде включена в индекса S&P 500.

Другата компания на Мъск, SpaceX, също има шанс да увеличи значително състоянието на на своя главен изпълнителен директор. Компанията е близо до финализирането на ново финансиране за 2 млрд. долара, което ще увеличи оценката ѝ до 46 млрд. долара, писа миналата седмица Bloomberg.

Богатството на Мъск е нараснало с 57,2 млрд. долара тази година – второто по големина увеличение в индекса след това на основателя на Amazon.com Джеф Безос. Най-богатият човек в света се сдоби със 73 млрд. долара от началото на 2020 г., а сега състоянието му възлиза на 188 млрд. долара.

Акциите на технологичните компании бележат възход тази година, след като пандемията накара много хора да се насочат към онлайн решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 0
cherney
преди 3 години
И срещу кого ще изстрелвате тези Аналоговнет ракети? Щото в САЩ са парите, любовниците и децата на руското ОПГ, което ръководи страната. Може би Воронеж!? Или Воркута?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 0 rate down comment 4
georgi_shum
преди 3 години
Последните дни скачат главно заради обявения сплит :) не че не си прав за написаното :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
..."ще може".... Пхахахахаааха...! :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Ауу, Св.Илон убиецът на роскосмос, вече има лично богатство, по-голямо от пазарната капитализация на Газпром...Рееев, плюнки, псувни и закани се чуват...муpзилажът полудя....:)))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 6
дядя Вова
преди 3 години
А тия класации се правят за зелки и недeбили, които не са чували за Ротшилд, Барух, ....Да се ентусиазират хлапетата, няма лошо...На Марс ребятаа..а.а, на Марс!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 7
дядя Вова
преди 3 години
Миг-41 ще може да джитка с лазер от стратосферата (като Миг-31) и в близкият космос.Един самолет може да овършее всички микроспътници на Пентагона на ниска орбита... И тогава бай ти Мъкс ще яде хурката!!!Ако мислиш, че такова животно нема, то Пентагона мислеше, че Авангард, Посейдон и Буревестник са анимационни фимчета, *** с'я **** пиkаят !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
що да не скочат акциите ... в тексас вече започна строителството ...https://electrek.co/2020/08/17/tesla-gigafactory-texas-lightning-speed-pile-drivers/дядя вова , да знеш , че крио тестът на sn6 в бока чика е минал успешно , вероятно до дни ще правят пак статичен тест или направо ще лети ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още