IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hershey е оптимистично настроена за останалата част от 2020 г.

Блокадите накараха много потребители да купувят повече шоколадови продукти, които да приготвят вкъщи

17:04 | 23.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Производителят на шоколадови изделия Hershey надмина прогнозите за тримесечната си печалба и заяви, че очаква приходите от продажби да ускорят темпа си на растеж в следващите месеци. Приходите ще са подкрепени от силното търсене на шоколадовите продукти за готвене, които хората купуват, докато прекарват повече време у дома си заради пандемията и се отдават на готварство, предава Ройтерс.

Хората, които са имали повече време, докато са били вкъщи по време на блокадите, са се превърнали в нова вълна от любители пекари, а това е довело до скок в търсенето на шоколадовия чипс на Hershey, както и на какаото на прах на компанията, която се ползва за кексове, бисквитки и други десерти.

Тенденциите в продажбите от последните седмици са причина Hershey да очаква ръстът да се ускори през втората половина на годината.

Въпреки това компанията твърди, че не е сигурна какъв ще е ефектът от нарастващия брой случаи на Covid-19 върху търсенето по време на Хелоуин – един от най-важните период от годината за търговците на сладки изделия в САЩ.

Нетните приходи от продажби са се свили с 3,4 на сто до 1,71 млрд. долара в рамките на второто тримесечие, което завърши на 28 юни. Те са засегнати от спада на търсенето в чужбина. Анализатори очакваха сумата да достигне 1,74 млрд. долара, сочат данни на Refinitiv.

Нетната печалба е спаднала до 268,9 млн. долара, или 1,29 долара на акция, от 312,8 млн. долара, или 1,48 долара на акция, година по-рано.

Като се изключат еднократните елементи, компанията е спечелила по 1,31 долара на акция, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 1,13 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още