IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Годзила" успя да измести "Аладин" от върха на боксофиса

Премиерата на новия филм на Warner Bros. беше слаба, но все пак той си извоюва челното място

10:20 | 10.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Godzilla: King of the Monsters Facebook page</em></p>

Снимка: Godzilla: King of the Monsters Facebook page

“Годзила: Кралят на чудовищата”, продължението на Warner Bros. на филма за известното японско чудовище, дебютира на върха на боксофиса в САЩ и Канада. Премиерата беше слаба, но все пак успя да измести новата биографична продукция, посветена на живота на поп звездата Елтън Джон, и детронира “Аладин” на Walt Disney, пише Godzilla.

“Годзила” генерира 47,8 млн. долара от продажбата на билети в Северна Америка, сочат данни на Comscore. Филмът не успя да изпълни прогнозите на анализаторите за 56 млн. долара.

“Рокетмен” за Елтън Джон, дело на Paramount, дебютира с 25,7 млн. долара приходи и си извоюва трето място в класацията, докато трилърът “Ma” се озова на четвърто с приходи от 18,1 млн. долара.

Събраното от “Годзила” предполага, че Warner Bros. ще разчита силно на международните приходи на продукцията, които в дебютния уикенд достигнаха 130 млн. долара. В лентата легендарното чудовище се среща с някои от старите си врагове.

Warner Bros., част от AT&T е на второ място в САЩ по продажба на билети тази година, след Walt Disney. Приходите на студиото са скочили с 36% до 737,3 млн. долара до 2 юни, сочат данни на Box Office Mojo.

“Рокетмен” е една от най-важните продукции на Paramount тази година. Филмът се появява след успеха на “Бохемска рапсодия” през 2018 г., който беше посветен на вокалиста на Queen Фреди Меркюри.

BoxOffice Pro прогнозира 35 млн. долара приходи за “Рокетмен” в дебютния му уикенд, включително приходите от скрийнинги на 18 май. Филмът струва около 40 млрд. долара според Box Office Mojo.

“Ma” продължава успешната серия от филми на ужасите на Universal/Blumhouse. Box Office Pro прогнозира 19,9 млн. долара приходи за този уикенд. Самата лента струва 5 млн. долара. В главната роля е актрисата Октавия спенсър, която позволява на местни тинейджъри да направят парти в къщата ѝ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още