IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney съкращава 32 хил. служители заради коронакризата

Засегнат е основно персоналът на тематичните паркове

18:03 | 26.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Lam Yik/Bloomberg</em></p>

Снимка: Lam Yik/Bloomberg

Walt Disney обяви, че ще съкрати около 32 хил. служители, основно в тематичните си паркове. Броят е значително по-голям от обявените през септември 28 хил. и показва, че компанията не успява да се справи с ограничения брой посетители заради коронавирусната пандемия, предава Ройтерс.

Съкращенията ще бъдат направени през първата половина на 2021 г., обяви компанията в документи, подадени до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на Съединените щати.

Говорител на Disney е потвърдил, че последната бройка включва 28-те хил. съкращения, обявени по-рано.

Този месец Disney обясни, че освобождава допълнителен персонал от тематичния си парк в Южна Калифорния заради несигурността около това кога щатът ще позволи на парковете отново да заработят.

Тематичните паркове на Disney във Флорида и тези извън Съединените щати отново отвориха врати по-рано тази година, без да се сблъскват с бум на случаите на коронавирус, но пък имат много стриктни изисквания за спазване на социална дистанция, тестване и използване на маски.

Disneyland Париж беше принуден да затвори отново в края на миналия месец, когато Франция наложи нова блокада, за да се бори с втората вълна от случаи на коронавирус.

Тематичните паркове на компанията в Шанхай, Хонконг и Токио остават отворени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:41 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още