IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney нанесе нов удар на кината

Компанията отложи ключовата премиера на "Черната вдовица" за 2021 г.

12:44 | 24.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Black Widow Facebook page</em></p>

Снимка: Black Widow Facebook page

Walt Disney отложи премиерата на филма си за супергерои „Черната вдовица“ и на продукцията на Стивън Спилбърг „West Side Story“ за 2021 г. Това е лоша новина за операторите на кина, които се надяват на ръст на посещенията в края на годината, предава Ройтерс.

Двата филма са сред най-големите холивудски заглавия, които фигурираха в плановете за тази година. „Черната вдовица“ беше отложена с шест месеца до май 2021 г., а „West Side Story“, филмова версия на класическия бродуейски мюзикъл, с година – до декември 2021 г.

Промените следват разочароващите усилия американците да бъдат върнати в кината след като коронавирусната пандемия затвори вратите на киносалоните по света още през март.

Кината в Лос Анджелис и Ню Йорк, два от най-големите филмови центрове на САЩ, остават затворени. Големи вериги като AMC Entertainment и Regal Cinemas на Cineworld заработиха, но в други американски градове.

Малкото блокбъстъри, останали тази година, включват новия филм за Джеймс Бонд „Смъртта може да почака“, чиято премиера ще е на 20 ноември, и „Жената чудо 1984“, който наскоро беше преместен за 25 декември.

Disney и други компании промениха графиците на премиерите си по няколко пъти в опит да установят кога пандемията ще затихне достатъчно, че зрителите да се върнат в мултиплексите. Някои филми директно пропуснаха кината и дебютираха в стрийминг услуги.

„Черната вдовица“, в който участва Скарлет Йохансон в ролята на супергерой на Marvel, първоначално трябваше да се появи в кината през май, но след това Disney реши да премести премиерата за 6 ноември.

Във вторник пък компанията обяви, че измества и „Смърт край Нил“, направен по едноименния роман на Агата Кристи, от октомври за декември 2020 г. “Вечните“ на Marvel беше прехвърлен от февруари 2021 г. за ноември 2021 г.

Disney все още планира да пусне в кината анимацията на Pixar “За душата” на 20 ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още