IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola повиши прогнозите си за 2019 г. заради ръст в търсенето някои продукти

Производителят на напитки съобщи, че приходите му през второто тримесечие са се повишили с 6,1% до 10 млрд. долара

15:39 | 23.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Coca-Cola изпревари очакванията на анализаторите за резултатите си за второто тримесечие и повиши прогнозите си за приходите за цялата година благодарение на засиленото търсене на газирани напитки без захар и нови продукти като Coca-Cola с кафе, съобщава Ройтерс.

Най-големият производител на напитки в света реагира на променящите се вкусове на потребителите и излезе извън традиционното предлагане на газирани напитки, предлагайки варианти с по-малко захар или нови вкусове.

Coca-Cola купи британската фирма Costa Coffee за 5,1 млрд. долара, като наскоро беше пуснато за продажба готово за пиене кафе в кенчета във Великобритания и газирани напитки с кафе на няколко пазара. Компанията планира да представи новите напитки и на други пазари през тази година. През февруари марката пусна първия си нов вкус от над десет години - Orange Vanilla.

Производителят на напитки съобщи, че приходите му през второто тримесечие са се повишили с 6,1% до 10 млрд. долара, което е над прогнозата от 9,99 млрд. долара според данни от Refinitiv.

Нетната печалба на компанията, базирана в Атланта, Джорджия, нарасна до 2,61 млрд. долара или 61 цента на акция. За сравнение през същия период на миналата година финансовият резултат беше 2,32 млрд. долара или 54 цента на акция.

Ако се изключат еднократните ефекти, печалбата на Coca-Cola е от 63 цента на акция или 2 цента над прогнозите на Wall Street. От компанията очакват приходите да нараснат с 5% през 2019 г. спрямо 4% при предишните оценките. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още