IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Часовник на Patek Philippe стана най-скъпо продаденият на търг в историята

Редкият модел достигна цена от 11 млн. долара

15:31 | 14.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: www.phillips.com</em></p>

Снимка: www.phillips.com

Рядък часовник Patek Philippe стана най-скъпо продаденият на търг ръчен часовник в историята. Той достигна цена от 11 млн. долара по време на аукцион, организиран от Phillips в Женева, пише Bloomberg.

Аксесоарът, направен от неръждаема стомана, е само един от четирите такива бройки в света и беше продаден за над 3 пъти по-голяма сума от очакваните 3 млн. долара. Търгът продължи само 13 минути, като конкуренцията беше между двама души, които наддаваха по телефона.

Топ лотът, модел 1518, е рядък хронограф на Patek Philippe, създаден през 1943 г.

Базираната в Лондон и Ню Йорк Phillips откри есенния сезон на аукционите в Женева тази събота и неделя, събирайки 27,5 млн. франка (28 млн. долара). Сумата успя да надмине очакваната обща стойност на продажбите на Sotheby’s и Christie’s, насрочени за тази седмица.

Phillips очаква да продаде часовници за 100 млн. швейцарски франка през тази година, обяви акционерът Оурел Бач в интервю по-рано този месец.

Редките винтидж часовници се възползват от засиленото търсене, докато съвременните производители на луксозни часовници се борят с най-лошия спад в търсенето от години. Компании като Cartier се сблъскаха с проблеми в продажбите на модели, след като индустрията произвеждаше по над 20 млн. часовници годишно в продължение на повече от две десетилетия.

Предишният рекорд за цена, достигната от ръчен часовник на търг, беше отново за Patek Philippe, продаден за 7,3 млн. долара от Phillips през миналия ноември.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още