IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bulgari очаква добри резултати в Китай тази година

Главният изпълнителен директор на компанията твърди, че забавянето на продажбите в страната не е катастрофа

18:34 | 09.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Въздействието на забавянето на растежа на китайската икономика върху продажбите на луксозни стоки не бива да се надценява, твърди Жан-Кристоф Бабeн, главeн изпълнителен директор на италианската компания за бижута Bulgari.

“Това не е катастрофа, това е корекция”, коментира той в интервю за Bloomberg Television по време на World Retail Congress в Рим.

Девалвацията на юана в Китай през миналия месец предизвика разпродажби заради безпокойството, че втората най-голяма икономика в света може да се окаже в по-лошо състояние, отколкото се смяташе досега. Същевременно все повече се говори за спада на продажбите на луксозни стоки в страната, след като правителството стартира антикорупционната си кампания, пише Bloomberg.

При икономически растеж от около 6,8% на Китай все още има достатъчно нови клиенти, които могат да си позволят продуктите на Bulgari, твърди главният изпълнителен директор.

Това означава, че базираната в Рим компания ще продължи да инвестира в азиатската страна, да отваря нови магазини и да харчи за реклама там, посочва той. Бабен прогнозира “много добри резултати в страната” за тази година.

Глобалните продажби на Bulgari през юли и август са “ в съответствие с първото полугодие”, посочва Бабен, но отказва да разкрие конкретни данни.

Главният изпълнителен директор на компанията твърди още, че очаква компаниите за луксозни стоки да увеличат цените на стоките си в Азия, за да компенсират въздействието на по-слабата валута.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още