IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Благотворителeн аукцион на PwC България събра 66 хил. лева за български студенти

Най-високата цена взе картина с отпечатък от дланта на примата на българската естрада Лили Иванова

16:09 | 10.10.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: PwC България</em></p>

Снимка: PwC България

Благотворителният аукцион на PwC България „Подай ръка“ събра над 66 000 лв., които ще бъдат дарени в подкрепа на българските студенти.

За 28-те уникални картини с очертанията на дланите на някои от най-любимите български звезди – Лили Иванова, Стоянка Мутафова, Васко Василев, Стефка Костадинова, Христо Стоичков, група Сигнал, Георги Мамалев, Аня Пенчева, Валя Балканска, на президента Румен Радев и много бизнес лидери, наддаваха на търг при огромен интерес представители на икономическия елит на България.

Благотворителният търг премина под вещото ръководство на Игор Марковски.

С най-голяма стойност – 5000 лв. беше оценен уникатът с примата на българската естрада Лили Иванова.

С гласуване гостите на събитието изразиха предпочитанията си за това за каква кауза да бъдат дарени събраните средства – образование, здравеопазване или изкуство. Вотът показа, че сумата ще бъде дарена за стипендии на младежи, обучаващи се в педагогически специалности.

„Благодарим на всички наши звездни партньори, които се включиха в наддаването и повярваха в каузата ни. Сигурен съм, заедно ще успяваме да мотивираме все повече и повече наши студенти да се развиват и да сбъдват мечтите си тук. Горди сме, че заедно „подадохме ръка“ и ще продължаваме да го правим и в бъдеще“, коментира Божидар Нейчев, старши съдружник на PwC.

Специален гост на събитието беше Лили Иванова, която застана зад каузата безвъзмездно и изнесе благотворителен концерт в подкрепа на студентите.

Сред популярните личности, които „подадоха ръка“ на проекта и се включиха, като дариха отпечатъците на дланта си, са банкерите Виолина Маринова, Петър Андронов и Левон Хампарцумян, индустриалецът  Димитър Желев, мениджърите на Юнион Груп – Иван и Светослав Радеви, Емануил Манолов и Емил Иванов, журналистът и бизнесмен Радосвет Радев, собственикът на AG Capital Христо Илиев.

28-те уникални картини са дело на популярния художник Бойко Колев, който майсторски обвърза очертанията на дланите на успешните българи с важните им лични постижения и каузи.

С отпечатъците от дланите на хора, постигнали върхове в своята област, си тръгнаха гостите, които дариха пари за платната с волейболиста Владимир Николов, мастер шеф Андре Токев, хирурга чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев, д.м.н., д-р Георги Стаменов.

В оригиналните творби Бойко Колев представи стила на Магърдич Халваджиян, президентите Петър Стоянов и Росен Плевнелиев, световноизвестния писател Алек Попов, младите таланти Крисия, Хасан и Ибрахим,  Н.В. Цар Симеон II.

Сред гостите и наддаващите по време на събитието бяха представители на бизнес елита, бизнесмени, общественици, посланици и популярни личности.

Благотворителният аукцион „Подай ръка“ е поредната инициативата, която PwC България провежда в подкрепа на студентите у нас. Миналата година консултантската компания организира конкурса „Твоите 25 причини да избереш България“, в който се включиха повече от 1300 български студенти от 127 университета и 15 държави.

Победителите от проекта вече стажуват в престижни компании и получават професионални насоки за развитието си от доказани ментори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още