IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските богаташи забогатяват най-бързо

Индия оглавява класацията за най-бърз ръст на състоянието на заможните

15:25 | 19.06.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Заможните азиатци са забогатели по-бързо от всички други в света през миналата година, пише Bloomberg.

Активите с висока стойност, държани от богати личности в Азиатско-тихоокеанския регион, са скочили с близо 15 на сто до 21,6 трлн. долара през 2017 г., сочи доклад на Capgemini SE, представен днес.

Ускоряването на икономическия растеж и на капиталовите пазари са помогнали общата сума на богаташите в света да достигне 70,2 трлн. долара, показва World Wealth Report.

Нарастващият брой на милионерите в Азия помага на финансови фирми - от Credit Suisse Group до DBS Group Holdings, да увеличават операциите за частно банкиране в региона.

Въпреки че Япония и Китай са допринесли за голяма част от богатството на Азия, Индия е оглавила световната класация по темп на растеж.

“Развиващите се пазари в Азия, като Китай и Индия, ще бъдат двигател на растежа”, коментира Дейвид Уилсън, ръководител в консултантската фирма.

Световното богатство е напът да премине границата от 100 трлн. долара до 2025 г., сочи докладът. В него като заможни са отбелязани хората, чието нетно богатство е поне 1 млн. долара в инвестиционни активи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още