Air France получи разрешение да създаде нова нискотарифна авиокомпания

Снимка: Архив Ройтерс

Air France получи разрешение да създаде нова нискотарифна авиокомпания

17.07.2017 18:20

Френският авиопревиозвач Air France съобщи, че напредва с плановете да създаде нова нискотарифна авиокомпания, след като проектът получи зелена светлина от основния синдикат на пилотите SNPL, предаде Ройтерс.

Планът е отговор на Air France на конкурентния натиск, оказван от авиокомпании от Залива.

Новата компанията ще работи с 10 авиолайнера за полети на дълги разстояния и 18 машини за средно отдалечени дестинации при цени, които ще са по-ниски от тези на основната марка, в опит да възстанови рентабилността по някои маршрути и да привлече нови клиенти.

Други традиционни авиокомпании вече създадоха нискотарифни подразделения за обслужване на далечни дестинации в опит да отговорят на конкуренцията за полети над северния Атлантически океан на фирми като Norwegian и Wow.

Германската Lufthansa предлага евтини далечни полето чрез Eurowings, а IAG - International Airlines Group, консорциумът собственик на British Airways, по-рано тази година създаде Level. 

Пилотският синдикат днес одобри плановете на Air France с мнозинство от малко над 78 процента.

Сделката включва и мерки за увеличаване на ефективността с около 40 млн. евро (46 млн. д.) годишно във всички подразделения на Air France.

(БТА)

Рубрики
Kъм пълната версия