IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

156 млн. долара донесоха произведения на импресионизма и модернизма в Ню Йорк

Пролетните търгове на Christie's и Sotheby's продължават следващата седмица с продажби на произведения на съвременното и следвоенното изкуство

12:25 | 05.05.11 г.
<p>
	&quot;Тополи&quot; на Моне. <em>Снимка: Christie&#39;s</em></p>

"Тополи" на Моне. Снимка: Christie's

Картината "Тополи" на Клод Моне беше продадена за 22,4 милиона долара на търг за произведения на импресионизма и модернизма, организиран от аукционна къща Christie's в Ню Йорк, предадоха Франс прес и Ройтерс. Предварителната оценка на платното, рисувано през 1891 г., беше между 20 и 30 милиона долара.

„Жертва" на търга стана друга творба на Моне - "Бледолилави ириси". Картината, оценена на между 15 и 20 милиона долара, не намери купувач.

Картината "Алжирски жени", рисувана от Пикасо през 1955 г., беше продадена за 21,3 милиона долара при предварителна оценка между 20 и 30 милиона долара.

За стоманената скулптура "Човек с овен" на Пикасо бяха платени 7,1 милиона долара - по-висока от очакваната сума.

Творбата "Закуска" на френския художник Пиер Бонар смени собственика си срещу сума от 6,2 милиона долара - малко над предварителната й оценка от 6 милиона долара.

Christie's отчете като голям успех продажбата на картината "Отворен прозорец" на Матис, за която бяха платени 15,76 милиона долара при предварителна оценка 10-12 милиона долара.

Рекорд за художника Де Вламинк бе поставен с продажбата на картината му "Пейзаж от предградие" за 22,5 милиона долара. Досегашният рекорд за продажба на негова творба беше 10,76 милиона долара.

На търга на Christie's в Ню Йорк бяха продадени произведения на импресионизма и модернизма за 156 милиона долара, като десет от лотовете не намериха купувачи.

Пролетните търгове на Christie's и Sotheby's продължават следващата седмица с продажбите на произведения на съвременното и следвоенното изкуство.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още