IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Levi’s затваря половината си магазини в Китай заради коронавируса

Според главният финансов директор Хармит Сингх това ще постави пауза на целите за растеж на компанията в близко бъдеще

12:01 | 31.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Легендарният производител на дънки Levi Strauss & Co е затворил около половината от магазините си в Китай заради избухването на епидемията от коронавирус и очаква да поеме финансов удар, заяви главният финансов директор Хармит Сингхт в четвъртък.

Това се случва няколко месеца, след като Levi’s отвори най-големия си магазин в Китай, в град Ухан, епицентърът на болестта, от която загинаха около 170 души.

Според Сингх това ще постави пауза на целите за растеж на компанията в близко бъдеще.

Вирусът, наподобяващ грип, предизвиква тревога по целия свят, а компании като Starbucks и Tesla предупреждават за финансов удар заради забавяне на бизнеса в най-населената страна в света. По-рано тази седмица Starbucks също заяви, че затваря около половината си магазини в Китай, съобщава Ройтерс.

Въздействието на коронавируса все още не е включено в годишната прогноза на компанията, но мащабът му ще бъде определен, когато бъдат отчетни резултатите от първото тримесечие през април, добави Сингх.

Компанията не оправда очакванията за приходите през четвъртото тримесечие, заради намаляване на продажбите в универсалните магазини и протестите в Хонконг, които доведоха до спад в търсенето на азиатския пазар.

Нетните приходи за четвъртото тримесечие са намалели с 1,4% до 1,57 млрд. долара, в сравнение с оценките на анализаторите от 1,58 млрд. долара, по данни на IBES от Refinitiv.

Коригираната нетна печалба е намаляла с 9% до 108 млн. долара, или 26 цента на акция, през тримесечието, приключило на 24 ноември, надвишавайки очакванията от 21 цента на акция.

Прогнозата на компанията за коригирана печалба за 2020 г. в диапазона между 1,18 долара на акция и 1,22 долара на акция надвишава очакванията на Wall Street за 1,17 долара на акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още