IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Загубата на Electronic Arts се увеличава въпреки нарасналите приходи

Инвеститорите не останаха впечатлени от тримесечния отчет на компанията и акциите на дружеството изгубиха над 3%

11:21 | 28.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
Загубата на Electronic Arts се увеличава въпреки нарасналите приходи

Производителят на видео игри Electronic Arts записва увеличение на загубата си на годишна база, въпреки че отчита ръст на приходите. Причина за отрицателния резултат са по-високите разходи, които компанията е трябвало да направи, предава АР.

През третото тримесечие на календарната година, което се явява второ за фискалната година на Electronic Arts, е отчетена загуба от 340 млн. долара, или 1,03 долара на акция. За същия период на 2010 година отрицателният резултат на компанията беше 201 млн. долара, или 61 цента на акция. 

Коригираните приходи на Electronic Arts, в които не се включват отложените вземания при онлайн продуктите на компанията, нарастват със 17 на сто на годишна база до 1,03 млрд. долара. С основна заслуга за това са силните продажби на игрите FIFA 2012 и Madden NFL 12, става ясно от отчета.

Добрите продажби са позволили на компанията да повиши прогнозата си за приходите до края на годината. Според изпълнителния директор на Electronic Arts Джон Ричитело за това ще помогне и пуснатата преди два дни на пазара игра Battlefield 3, която записва доста силен дебют.

За настоящото тримесечие компанията прогнозира приходи в диапазона 1,55-1,65 млрд. долара. Прогнозата за печалбата за цялата фискална година пък е леко завишена и е в рамките на 75-90 цента на акция.

Резултатите на Electronic Arts и новите прогнози на компанията обаче не успяха да впечатлят инвеститорите и след публикуването на отчета вчера акциите на дружеството поевтиняха с 3,3 на сто до 23,50 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още