IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За три месеца Алтерко е продала 15 хил. детски часовника и кучешки тракера MyKi

Компанията цели да продаде над 100 хил. устройства до края на годината

15:46 | 04.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Алтерко АД</em></p>

Снимка: Алтерко АД

За първите три месеца на годината "Алтерко" е продала над 15 хил. бройки от часовника MyKi и тракерът MyKi Pet, съобщи компанията, отчитайки растяща популярност в Европа.

„Само за първите три месеца на 2017 г. имаме над 15 хил. продадени бройки от продуктовата линия MyKi, което спрямо същия период за миналата година е в пъти повече“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на "Алтерко" АД.

„Нашата цел за тази година е да продадем над 100 хил. устройства, което ще е два пъти повече в сравнение с 2016 г., и по всичко личи, че ще успеем“, заяви Димитров.

Компанията в момента е на финалната права в търг на голям телеком оператор за над 500 хил. устройства от линията MyKi, които ще се доставят до 2020 г. Детският часовник MyKi вече е познато смарт устройство и в Хърватия, където се продава през мрежата на T-mobile.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Последната новост около MyKi Pet пък е, че устройството получи сертификат FCC, с което става възможно предлагането му в САЩ. Очакваният старт на продажбите е в средата на месец април тази година. До края на 2017 г. компанията планира да пусне на пазара и още няколко устройства под марката MyKi.

Годишните резултати, които "Алтерко Роботикс" отчита за миналата година, също са повод за оптимизъм. През 2016 г. нетната печалба на холдинга се е увеличила с над 50%, което е значително над заложеното в годишния план. Окончателните финансови данни за годината ще бъдат обявени в края на месец април. 

Днес малко преди 14 часа акциите на Алтерко поскъпват с 1,6% до 1,88 лв. Пазарната капитализация е 28,2 млн. лв. 

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още