IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube стресна потребителите с промeните в условията за изтриване на акаунти

Част от опасенията са, че тя може да премахва акаунти, от които не печели

12:19 | 11.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новите условия за ползване на YouTube притесниха някои потребители и създатели на съдържание в платформата, че компанията може да изтрие акаунтите им, пише Mashable.

В раздел „Спиране и премахване на акаунти“ има част с новите условия, които ще влязат в сила на 10 декември. Те гласят: „YouTube може да спре достъпа ви или достъпа на Google акаунта ви до всички или части на услугата, ако YouTube по свое усмотрение сметне, че предоставянето на услугата за вас вече не е търговски изпълнимо“.

По-просто казано, ако YouTube не печели пари от вас, компанията може да изтрие акаунта ви. Сегашните условия не включват такива подробности.

Миналата седмица YouTube започна да изпраща имейли до своите потребители, за да ги уведоми за новите условия на услугата си. В имейла компанията обобщава най-новите неща, като начин да направи правилата си по-ясни и по-лесни за разбиране. И все пак това допълнение не е споменато в имейла.

Така написани, по-широките условия дават на YouTube властта да изтрива акаунти на създатели на съдържание, ако те качват или излъчват на живо съдържание, което не носи достатъчно рекламни приходи например.

Но условията покриват всички, които имат акаунти, не само тези, които създават съдържание. Съобщението означава, че потребител, който гледа много съдържание, но не монетизира, също може да бъде засегнат.

От друга страна, това може да бъде просто начин YouTube да си гарантира възможност да премахва потребители и канали, които разпространяват реч на омразата и подбуждат към насилие.

Текстът обаче подчертава, че компанията може да премахне целия акаунт в Google.

Потребителите, разбира се, реагираха бурно. В една от дискусиите в Reddit по този въпрос има над 2300 коментара.

Компанията не е отговорила на запитването за коментар до този момент.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още