IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Whirlpool се справя добре с коронакризата

Компанията подсказа, че кризата може да ѝ се отрази по-слабо от очакваното

14:31 | 23.07.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

Производителят на бяла техника Whirlpool обяви, че през юни се е възстановил значително и е повишил прогнозата си за годината. С това компанията подсказа, че щетите от коронавирусната пандемия може да са по-слаби от очакваното от нея, пише Wall Street Journal.

Главният изпълнителен директор Марк Битцър коментира, че затворените в домовете си потребители обновяват кухненските си уреди, особено в Съединените щати, където повечето магазини за домашни потреби са останали отворени.

„Хората харчат пари за кухни“, посочва Битцър в интервю.

Цената на акциите на Whirlpool се повиши с 4,5% по време на следборсовата търговия.

Компанията все пак обяви, че глобалните ѝ приходи от продажби са се свили с повече от една пета в рамките на второто тримесечие, след като магазините извън САЩ затвориха врати, а по време на пандемията е имало спад на ремонтите.

Производителят на хладилници, миялни машини и миксерите KitchenAid заяви, че най-слабо са се понижили приходите в Северна Америка, най-големият пазар на компанията, спрямо други региони. Като се изключат валутните колебания, приходите от продажби в Азия са се сринали с 34 на сто. Те са засегнати от блокадата в Индия. В Северна Америка понижението е с 12%.

Whirlpool очаква глобалните ѝ приходи да се свият с поне 15% тази година. Преди това компанията очакваше спадът да е поне 18%. Whirlpool твърди, че скорошното повишение на броя на случаите на Covid-19 в Съединените щати е засегнало потребителското доверие и търсенето.

През юни Whirlpool заяви, че ще съкрати работни места в САЩ, както и други разходи, Компанията обяви, че очаква последното, както и по-евтините суровини да доведат до спестяването на над 500 млн. долара тази година.

Общите приходи на компанията са се свили с 22% до 4,04 млрд. долара. Компанията отчете нетна печалба от 35 млн. долара, под 67 млн. долара, отчетени през същото тримесечеие на миналата година.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още