IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WeWork се опитва да привлече лидера на T-Mobile US за свой изпълнителен директор

Компанията търси някой, който да преобърне бизнеса ѝ и да я отведе отново до публичния пазар

10:40 | 12.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джон Легере. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джон Легере. Снимка: Архив Ройтерс

WeWork води преговори с главния изпълнителен директор на T-Mobile Джон Легере да поеме лидерската позиция на проблемния стартъп за споделени офис пространства, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с въпроса.

Компанията майка на WeWork, формално позната като We Co., си търси нов главен изпълнителен директор, който да стабилизира фирмата след управлението на съоснователя Адам Нюман. След като WeWork не успя да направи първично публично предлагане, през октомври SoftBank Group купи мажоритарен дял в компанията в рамките на спасителна процедура, но с това бяха скъсани и повечето връзки с Нюман.

Стартъпът търси нов ръководител, който да се присъедини още през януари, твърдят част от източниците. Няма никаква гаранция, че Легере ще приеме позицията, ако не се появи друг кандидат. Освен това WeWork води преговори и с други кандидати, посочва източник.

Подобно на Нюман, Легере е познат с необичайния си управленски подход. 61-годишният мъж прекара последните шест години в управлението на T-Mobile с размах, като си позволи да нарече конкурентите си в Twitter “от глупави по-глупави”, използва непристоен език и т.н. Въпреки това успя да преобърне операциите на T-Mobile, привличайки милиони мобилни потребители от по-големите играчи и инициира сделката за сливането със Sprint.

Двама директори на WeWork, Арти Минсън и Себастиан Гънингам, служат като главни изпълнителни директори заедно от септември, когато Нюман напусна под натиск поста на главен изпълнителен директор. Директорите на SoftBank се опитват да заменят дуото с някой още по-добър кандидат, който се надяват да преобърне бизнеса на компанията  с поглед към потенциално първично публично предлагане в бъдеще.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още