IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WeWork избра Nasdaq за IPO-то си

Компанията планира промени в ръководството си, за да отговори на притесненията на инвеститорите

10:56 | 13.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията майка на WeWork избра да се листне на Nasdaq и планира да осъществи промени в своето управление в момент, в който компанията за споделени работни пространства ускорява подготовката за дългоочакваното си първично публично предлагане, което се радва на голям интерес от страна на инвеститорите, пише Wall Street Journal.

Ходовете са част от план на We Co., както официално се казва компанията, да започне официално да рекламира акциите си на инвеститори през следващата седмица – преди официалния пазарен дебют на 23 септември, твърдят източници, запознати с въпроса.

Очаква се до следващата седмица компанията да обяви предварителния ценови диапазон, а We Co. и нейните съветници се насочват към оценка до 20 млрд. долара. Това е значително по-ниска сума от оценката от 47 млрд. долара, дадена при кръг на финансиране по-рано тази година, и отразява скептицизма към управлението на компанията и способността ѝ да се справи с голямата загуба.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на We Co. Адам Нюман контролира по-голямата част от правата на глас в компанията чрез специални акции.

Неговата съпруга Ребека Нюман, също съосновател на компанията, е един от тримата души е част от комисията, която ще избере наследник на Адам Нюман, ако той почине или има сериозни здравни проблеми в следващите 10 години.

Потенциалните инвеститори повдигат въпроси за продажбата на акции от страна на Нюман за стотици милиони долари и заеми за над 740 млн. долара, свързани с неговите акции в компанията, сочат регулаторни документи.

Представители на We Co. и съветниците ѝ провеждат интензивна серия от срещи в последните дни, тъй като компанията е засипана от въпроси как ще се справи с IPO-то. Но изборът на място за листване, заедно със свиването на очакваната оценка и промените в ръководството показват, че фирмата е готова да изпълни плана си, дори и това да означава да набере по-малко, отколкото първоначално се надяваше.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още