IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Web Summit все пак ще се проведе, но в по-различен формат

Второто по големина технологично събитие в Европа се опитва да се пригоди към обстоятелствата, свързани с Covid-19

14:42 | 24.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jose Sarmento Matos/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jose Sarmento Matos/Bloomberg

Web Summit, което е и името на компанията, стояща зад конференцията, посочи в изявление, че ще изпълни плана си за провеждане на конференцията през декември. Този път обаче форматът ще е по-различен.

Web Summit ще събере до 100 хил. участници в онлайн платформа, която компанията е разработила за технологичната конференция Collision, която обичайно се провежда на живо в Торонто, Канада. Ребрандираното събитие „Collision from Home” дори привлече над 30 хил. участници тази седмица, уточняват от Web Summit.

“Създаваме софтуер, който позволява връзки на събития от повече от десетилетие, така че съвсем естествено можем да преминем онлайн“, коментира Пади Косгрейв, съосновател и главен изпълнителен директор на Web Summit.

Говорител на компанията посочва още, че фирмата планира да продава своя софтуер за онлайн събития на други организатори. Виртуалните събития се доказаха като особено горещ бизнес, в който инвеститорите наливат милиони долари, след като събиранията на много хора на едно място станаха невъзможни заради здравната криза.

„Надяваме се нашата платформа да позволи на хора от целия свят да направят същите смислени и ценни връзки, които по някакъв начин за подобни на тези в реалния свят“, коментира Косгрейв.

И все пак Web Summit все още чака да види дали ще може да отвори физическото място на събитието – Altice Arena в португалската столица. Това решение ще бъде взето през октомври, на база на разговор с местните здравни власти.

Португалия има сравнително ниска смъртност от коронавирус – 1540 души при 39 737 заразени, сочат данни на Johns Hopkins University. Страната си спечели поздравления за начина, по който се справи със ситуацията, особено в сравнение със съседна Испания, където от Covid-19 починаха 28 325 души, а 246 752 бяха заразени.

Но в момента има опасения за ръст на случаите в Португалия след вълна от незаконни партита, които са проведени, след като правителството разхлаби мерките.

Web Summit посрещна над 70 хил. души на събитието си през 2019 г. Конференцията включваше популярни имена като главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск и Едуард Сноудън, който преди години разкри нарушения от страна на Агенцията за национална сигурност на САЩ.

Повече технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още