IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW: Не търсим сделка с Tesla

Лидерът на Volkswagen Херберт Дийс отрече спекулациите, че двете компании си сътрудничат

11:40 | 08.09.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Херберт Дийс днес се опита да потуши спекулациите, че най-големият производител на автомобили в света, който се стреми към масово производство на електромобили, има планове да си създаде по-дълбоки връзки с конкурента си Tesla, предава Ройтерс.

Миналата седмица Дийс се срещна с главния изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск в Брауншвайг, Германия, а по време на визитата VW позволи на Мъск да кара новия ѝ електромобили ID.3.

„Да сме ясни: Просто карахме ID.3 и си поговорихме – няма сделка/сътрудничество, което е в процес на установяване“, коментира Дийс в публикация в LinkedIn, към която добави видео на двамата директори, които карат колата на Volkswagen на летище.

„Благодаря за посещението, Илон! Надявам се видеото да ти хареса. Беше страхотно да карам ID.3 с теб!“, пише Дийс, допълвайки, че предприемачът е бил доста критичен по някои въпроси за колата, включително за вдигането на по-висока скорост. „Казах ти: Да, ние сме на писта, но няма нужда да излитаме. Това не е спортна кола.“

Самият Мъск беше на обиколка в Германия през последната седмица. Той се срещна с икономическия министър Петер Алтмайер в Берлин, който пък го увери, че Tesla ще получи всичко необходимо за строежа на новата Gigafactory в близост до германската столица.

Посещението на предприемача в Германия не премина без вълнения. Негови фенове, но и протестиращи екоактивисти посрещнаха Мъск до Gigafactory. Припомняме, че през февруари активисти успяха да спрат, макар и за кратко, строежа на завода заради опасения за прекалено голямото изсичане на гори в района.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още