IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видеоиграта Call of Duty: Black Ops с рекордни приходи от $360 млн. за ден

Само в първия ден от излизането на дългоочакваната игра, която проследява конфликтите от Студената война, са продадени 5,6 млн. копия

16:26 | 12.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
Видеоиграта Call of Duty: Black Ops с рекордни приходи от $360 млн. за ден

Дългоочакваната видеоигра на Activision Blizzard - Call of Duty: Black Ops, излезе през тази седмица и успя да спечели 360 млн. долара от продажби на дребно само в рамките на първите 24 часа от своя дебют на пазара в Северна Америка и Великобритания, пише Wall Street Journal.

Това ще направи видеоиграта, която бе добре приета от критиците, едно от най-доходоносните заглавия на пазара на видеоигри в момент, в който общите продажби са в криза. Освен това Call of Duty: Black Ops е постигнала и рекордни по размер приходи в деня на своя дебют.

Продажбите на Call of Duty: Black Ops в деня на нейния дебют са с 16% по-големи от тези на предишната версия на играта Call of Duty: Modern Warfare 2.

Според анализ на изданието Call of Duty: Black Ops ще е една от най-продаваните видеоигри по време на задаващия се сезон на празниците в Северна Америка. Само в първия ден от излизането й са продадени 5,6 млн. копия , по данни на Blizzard Activision, в сравнение с 4,7 млн. копия продадени в деня на дебюта на Call of Duty: Modern Warfare 2 през миналата година.

Тогава Call of Duty: Modern Warfare 2 отчете рекордни за пазара на видеоигри продажби в размер на 550 млн. долара в рамките на пет дни, пише ComputerWorld.

Броят на потребителите на играта Call of Duty се оценява на около 25 млн. по целия свят. За геймърите с 3D съвместим телевизор Black Ops, която проследява военните конфликти по време на Студената война, предлага и възможност за 3D игра.

Black Ops е седмата игра от поредицата Call of Duty, чиято първа версия излезе през 2003 г. В най-новата й версия разработчиците са използвали технология за улавяне на движения за повишаване на реализма на играта и да пресъздадат изключително точно мимиките на лицето.

Студиото се консултирало с ветерани от Виетнам за това как променяли оръжията си или са прониквали във вражеските линии при опасни мисии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още