IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber спира част от превозите си в Северна Америка

Засега услугата Uber Eats продължава работа

15:26 | 17.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Uber Technologies започна да спира споделените пътувания в своята платформа в Съединените щати и Канада, за да ограничи разпространението на коронавируса, предава Ройтерс.

Възможността за по-евтини пътувания, при които една кола се споделя от трима пътници и шофьор, които пътуват в една посока, е спряна за потребителите в двете държави.

„Целта ни е да помогнем за спиране на ръста на епидемията в градовете, в които работим“, коментира старши вицепрезидентът на Uber Rides и Uber Platform Андрю Макдоналд.

Говорител обяви, че подобни стъпки извън САЩ и Канада ще бъдат оценявани случай по случай.

Регулярните пътувания на платформата за доставка на храна Uber Eats продължават, но Uber твърди, че е в контакт с местните власти да коригира и тези операции, ако е необходимо.

Северна Америка носи голяма част от приходите на Uber, но конкретният тип пътувания с много хора представляват малък дял от всички превози, сочат данни за американските градове.

Lyft, по-малкият конкурент на Uber в Северна Америка, не е отговорил на запитванията за коментар относно мерките си.

Коронавирусът започна да се разпространява бързо в Съединените щати. Той взе 83 жертви към понеделник и с него са заразени над 4600 американци.

Вчера Белият дом призова хората да избягват събирания от повече от 10 души и за затваряне на барове, ресторанти и други обекти в щатите, в които има случаи. Някои щатски и местни власти независимо наложиха рестрикции на тези места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още